Iltaa taas. Menin äsken n. 20.00 viemään iltaruokaa Nevialle ja tarkoitus oli viedä pyörä pestäväksi - mutta mutta....  neidillä olikin iltalenkkeilyt just kesken. Siinä se nökötti pyörässä ja minä hetken toljotin että HÄH. No laitoin ruokakupit maahan ja mietin mitä tehdä, ja sitten päätin ottaa Nevian varovasti syliin katsottavaksi. Meni vaan niin palloksi eikä yhtään tykännyt sylittelystä. Kieltämättä näytti vielä aika pyöreältä ja muhkealta - mutta kun piikitkin on vähän pörrössä se ei kerro totuutta.
Pistin sen ruokakipon äärelle ja siihen se jäi kaikella hartaudella taas ruokaa syömään. Se söi aika kauan, ja sitten yht'äkkiä ikään kuin muisti mut ja kääntyi muhun päin ja päästi sellaista omituista puh-tuh-puhinaa jota en ole ennen kuullutkaan. Mutta selvästi suomennettuna se oli: voisitko siirtyä vähän kauemmaksi - kiitos. No minä peräännyin vähän taaksepäin ja istuin. Siinä se sitten söi vielä vähän aikaa, pyyhki suupielet sanomalehteen ja alkoi köpötellä siinä lähistöllä. Tuli sitten muakin tarkemmin tiiraamaan että vieläkös siinä köllötän. Mielestäni kävelyssä ei ollut mitään poikkeavaa - mitä nyt vähän lyllersi ehkä hitaammin kuitenkin.
Sitten se meni kaikessa rauhassa pesäputkeen. En sitten raaskinut ottaa pyörää sieltä, kun jotenkin tuntui ettei se mennyt perille saakka vaan jäi ehkä odottamaan että lähtisin ja tulisi uudelleen pyöräilemään. En tiedä. Otin ja pyyhin märällä talouspaperilla sitten vaan pahimmat liat keittiönlavuaarissa ja laitoin pyörän takaisin ja lähdin pois.
Arvatkaa laskinko moneen kertaan, kun sain Nevian syliin, että onko 5 vrk mennyt, uskaltaako sen nyt viedä vähäksi aikaa pois ja kurkata. En kyllä sitten tohtitunut. Lisäksi en ollut mitenkään varustautunut siihen, joten ei ollut laatikkoa mihin sen olisin laittanut siksi aikaa eikä taskulamppua eikä kameraa ja jos olisin niitä kaikkea lähtenyt siitä Nevian kanssa hakemaan - se olisi taatusti hermostunut ja säikähtänyt. Eli pitääpä nyt varustautua huomenna kaikella mahdollisella varustuksella jos sama toistuu. Ja ehkäpä Nevia nyt tulee herkemmin syömään ja pyöräilemään vaikka olisinkin siinä, kun huomasi ettei mitään tapahtunut vaikka kohdattiinkin. Eli huomenna ensimmäinen yritys kurkata pesään sitten :D
Nyt tuntuu kyllä kieltämättä huomisiltaan olevan vielä piiiiitttkääää aika - voih.