Heippa kaikille!

Tuffarit tuli ja meni. Mulla ei ollut kameraa mukana joten en siksi ole mitään laittanut tänne, mutta kerrottakoon että kivaa oli :) Snoop Hoggkin tuli kolmanneksi näyttelyssä omassa sarjassaan. Otan sitten kuvan kun saan ruusukkeen piikkipallojen tapaamisen yhteydessä.

Sunnuntai-iltana tapahtui sitten kummia. Olen tässä epäillyt että olisiko Nevialla jotain jalassa vikana, kun tuntuu vähän aristavan vasempaa puolta rapsuteltaessa. Takajalan kynsiä ei anna leikattavaksi ja pyöräkin näyttää koskemattomalta yön jäljiltä. Aloinpa asiaa sitten oikein kunnolla tutkailemaan - ja mitä ihmettä - takajalan anturan vieressä oli joku kummallinen "tsiakura". Sen tarkemmin en sitä osaa kuvailla. Nevia ei antanut siihen juurikaan koskea, joten sitä oli äärimmäisen vaikea tutkia. Ensimmäiseksi tuli mieleen kynsi - mutta kun siileillä ei ole siinä kohtaa kynsiä. Otin Hoggin käteen ja tutkin - ei mitään. Ei siinä kuulu olla mitään tsiekuraa..... Aikani ihmettelin että onko sillä joku etanan riekale jalassa, kasvain, nahanpala vai mitä!!!!

Ei ku lääkäriin heti seuraavana päivänä Rauliolle - ja niinhän se sitten oli KYNSI! Siis siinä ei kuulu todellakaan olla kynttä. Se oli kasvanut tsiekuralle ja painoi jalkaa. Siilihän on kanta-astuja, joten nyt se oli sen verran kasvanut että haittasi kävelyä jo. Suuri se ei ollut, ehkä n. 1,5 mm halkaisijaltaan. Itse en tosiaan uskaltanut edes ajatella sitä ottavani jos sieltä vaikka tulisi verta tai jotain (eikä Nevia olisi antanutkaan). Raulio tainnutti Nevian ja leikkasi sen pois. Ei tullut verta ja sai sen melkein kokonaan pois. Sanoi että tuskin enää elinaikana kasvaa uudelleen tuollalailla, mutta varmaahan se ei ole. Eli kyllä se on siinä ollut ja pikkuhiljaa kasvanut, mutta oli jotenkin niin ovelassa paikassa ja pienellä kerällä, että ei ole kiinnittänyt huomiota. Olen varmaan joskus sitä katsellutkin, mutta on varmaan näyttänyt lähinnä kovettumalta tai joltain ettei ole tajunut. Kovakaan se ei ollut.

Rauliokin sanoi että ei ole totta, siili on hiljattain käynyt pari kertaa hammaspoistossa, eikä hänkään ole sitä nähnyt. Mä sanoin siihen että ei tuo mitään - mä pitelen melkein joka ilta sitä sylissä enkä mäkään ole nähnyt...... Se kuitenkin halusi sitten ottaa vain kontrollikäynnin hinnan 19,-, joten ei se sitten kukkaroa onneksi rasittanut. Ja pääasia ettei ollut mitään vakavaa kuitenkaan.

Mutta hetken tosiaan jo ajattelin, että useamman vuoden on jo siilejä tässä hoidellut eikä ole tajunut että tuoltakin pitäisi kynttä leikata ;)