Heippa taas, pitkästä aikaa. Mietin tuossa kun imuroin kodinonneani, että ei taida olla kyllä meikäläisessä ainakaan hortonomin vikaa. Äitini aina sanookin että Kipalla on kyllä niin niin luomu kukat. Ne ei saa taatusti edes ravinteita. Hyvä jos vettä muistaa antaa. Niinpä mulla suurin osa viherkasveista onkin itsekastelevissa ruukuissa, mutta kun peijooni nekin pitäisi muistaa joskus edes täyttää. Yleensä siinä vaiheessa kun lehdet tippuu ja ne huutaa nurkissa vettä vettä, havahdun.
Äitini halusi väkisin ostaa kodinonnin minulle, vaikka olin jo niitä 3 tappanut, ja sanoin että en halua enää niin vaikeaa kasvia. No - tänään kun imuroin siitä kaikki kuolleet lehdet (montaa vihreää ei jäänytkään jäljelle kun imuri taisi viedä ne loputkin) totesin että ei se mitään. On sitä tärkeämpääkin tekemistä kun jotain kukan rotiskoista kastella. Nääs siilikaapin rakentaminen!! Se se vasta oikeata puuhaa on!
Lauantai ja sunnuntai menikin kivasti sitä nakerrellessa, ja laitoin toivorikkaana kamerankin lataukseen, jotta voisin tänne teidän iloksenne niitä kuvia sitten laittaa. Ikävä kyllä juuri äsken totesin, että ei auta, kyllä on nyt mentävä vielä tekemään muuta pientä huushollissakin.
Mutta ilokseni voin kertoa että voiton puolella ollaan, rampit on tehty ja reijät porattu ja lattiat paikoillaan, että ei sitä ihan kauheasti jäänyt enää laitettavaa. Lähinnä ramppien kiinnitäminen vielä ja pikku hiontaa.
Mutta lupaan laittaa kuvia heti tänne teidän ihailtavaksi kun saan sen lopullisesti valmiiksi.
Sen voin kertoa että tein ramppeihin pienet tikapuut puutikuista, jotka hioin käsin niin että niistä ei taatusti irtoa tikkuja. Niitä askelmia tulikin yhteensä n. 65 kappaletta (6 kerrosta eli viidet rampit), ja yhtään liioittelematta lauantaina ja sunnuntaina kului pelkästään niiden hiomisen useampi tunti. Rauno yritti tasohiomakoneella niitä kanssa, mutta ei kelvannut mulle. Minä hinkkasin jokaisen pikku palikan omin töpö sormin niin että kaikki reunat oli pyöreähköjä. Että ehkäpä siksi ei tullut vielä talo valmiiksi, kun niihin meni vähän aikaa.
Mutta pikapuoliin sillä aikaa kun kukat kupsahtaa - siilitalo valmistuu.
Tärkeät asiat nääs ensin :)