Heips. Eilen kävin Nevian kanssa taas "siilihammaslääkäri" Johanna Rauliolla :D
Nyt oli syöty antibiottia 10 päivää ja katsottiin ikenet uudelleen. Valitettavasti - joskin vähän odotetusti - piti vielä poistaa lisää hampaita. Kaikkia ei sentään menetetty, mutta todennäköisesti joudutaan jatkossa katsomaan ja ehkä poistamaan niitä lisää. Nevia voi kuitenkin hyvin ja edellisen 1 hampaan poiston jälkeenkin ruoka on maistunut loistavasti - selvästi jopa paremmin kuin aikaisemmin.
Voi olla että Nevian ruoka-nirsous on ainakin osittain johtunut juuri noista huonoista hampaista tai tulehtuneista ikenistä.
Hammaskeiju rasia siis täyttyi muutamista uusista hampaista. Osa oli aika isojakin. Neljä päivää nyt vielä syödään antibiottia ja annetaan olla. Pitää seurailla että koska ja kun taas alkaa syömättömyys niin katsotaan taas hampaat.
Hammaskiveäkin poistettiin.

Tuli siinä sitten puheeksi että osittain tuollaiset hammasvaivat ovat perinnöllisiä. Siinä Raulio alkoikin sitten estoitta kehumaan Suomen Siiliyhdistyksen loistavaa työtä siilien whs-taudin poistamisesta Suomesta. Kehui että kun yhdistys on onnistunut niin lyhyessä ajassa taudin melkein kokonaan saamaan karsittua pois. Samanlaisia ongelmia kuulemma esiintyy esim. koirapuolella jatkuvasti ilman edistymsitä.

Oli se kiva kuulla sellaista kehumista Siiliyhdistyksen jäsenenä :D